Thuisverpleging Belcura is erkend door het RIZIV en alle mutualiteiten in België. Wij zijn een team van verpleegkundigen met een hart voor de mensheid. Thuisverpleging is meer dan onze job, het is ook onze passie. Uw zorgen zijn meer dan ons vak, het zijn ook onze zorgen. Bekijk hieronder alvast onze waarden regio Brussel die wij hanteren.

Ons doel

Ons doel is u borg te staan waar nodig. U op maat te helpen, begeleiden én ondersteunen. Onvoorwaardelijk aanvaarden wat u nog kan en u erin stimuleren, om uw autonomie, uw zelfredzaamheid zo lang mogelijk te kunnen bewaren. Tevens ook het voorkomen en inkorten van hospitalisatie en zo lang mogelijk thuis blijven wonen dragen wij hoog in het vaandel. Kortom, Belcura-verpleegkundigen zetten alles op alles om een kwalitatieve goede zorg waar te maken. Onze enthousiaste, gekwalificeerde en betrouwbare verpleegkundigen staan elke dag paraat en met een glimlach om u te begeleiden in uw zorgen en ziekteproces. We maken tijd voor u en voor uw mantelzorg(ers), familie, naasten en vrienden.

Patiënt staat centraal

Tegen de klok werken, trekken en sleuren hoort niet binnen de mentaliteit van Belcura. Onze mensen (patiënten, klanten) zijn meer dan alleen hun gezondheidsproblemen van tijdelijke of langdurige aard. Wij willen zorg dragen aan alle onze cliënten, zoals we het voor ons ouders, broers, zussen en voor onszelf graag willen. Zoals we reeds aan het licht brachten, zijn wij niet enkel geïnteresseerd in uw aandoening, maar in uw totaliteit als een unieke individu met unieke zorgbehoeften. Dus uw omgeving is tevens heel belangrijk. Hierbij wenst Belcura een bijzondere danku te zeggen aan alle helden en heldinnen die de rol van een mantelzorg op zich nemen, jullie doen ongelooflijk prima werk.

Aangezien kwaliteitszorg niet uitsluitend in handen ligt van een verpleegkundige, zien we het belang om bruggen te maken met alle betrokken partijen. Dit om een volwaardige oplossing te kunnen bieden die de vragen van onze patiënt optimaal benutten. Onze verpleegkundigen staan klaar om de continuïteit van de zorgen te waarborgen. En dit ook in het weekend, op feestdagen én we hebben tevens een wachtdienst voor dringende zaken die niet mogen uitgesteld worden. Dit al dan niet met de integriteit en de veiligheid van onze cliënten en hun omgeving in gedrang zou kunnen brengen. Onze wachtdienst voor uitsluitend dringende zaken(*) is 24/7 te bereiken op het nummer 0487 86.26.49. Bel ons gerust, we helpen u graag en steeds op een vriendelijke en respectvolle manier. Op ons kan u rekenen.

Dringende zaken (*) = een probleem waarmee een klant zou mee geconfronteerd zijn, dat absoluut niet mag uitgesteld worden en waarbij de interventie van Belcura- thuisverpleegkundigen noodzakelijk is.

Team van verpleegkundigen staat paraat

Onze verpleegkundigen handelen systematisch, met kennis en kunde van zaken, en niet zomaar lukraak of op goed geluk. Wanneer er iemand een speciale zorg nodig heeft doen collega-Belcura verpleegkundigen een beroep op elkaar. Dit is in het voordeel van al onze patiënten om een zo goed mogelijke zorg te kunnen aanbieden. Onszelf bijscholen, eerlijk en open communiceren zijn al een aantal van onze troeven die wij u als patiënt kunnen aanbieden. Maar hier stopt het niet.

Onze troeven op een rijtje:

  • De veiligheid van onze patiënten staat centraal
  • Wij willen op het einde van de dag met een gerust gevoel naar huis gaan, en de volgende dag vol goede moed weer starten
  • Onze verpleegkundigen scholen zich regelmatig bij om zo professionele en kwaliteitsvolle zorg te kunnen blijven waarborgen
  • Communicatie en overleg met uw arts zijn uitermate belangrijk. Daarom overleggen we ook op geregelde tijdstippen met uw arts of met andere hulpverleners (uw kinesitherapeut, uw voedingsdeskundige, referentieverpleegkundigen, …). Dit noemen we een multidisciplinair overleg (M.D.O)
  • Jullie mening, complimenten, opmerkingen, suggesties ... zijn goud waard voor ons! U mag ons gerust mailen met uw bevindingen
  • Thuisverpleging Belcura is lid van van Cario dienst thuisverpleging voor zelfstandige thuisverplegingspraktijken
  • Meer tijd investeren in onze klanten, tweede advies vragen, begeleiding nieuwe verpleegkundigen, vormingen en meer

U mag gerust de website van Cario bezoeken op http/:www.cario.be.

Hulp nodig? Vragen? Aarzel ons niet te contacteren via ons contactformulier op onze webpagina. Of stuur een email naar info@belcura-brussel.be. Bellen kan op het nummer 0487 8626049 of via Whatsapp. Onze feedback is verzekerd. Voor dringende interventie bel 0487 86.26.49, onze wachtdienst is 24/24 7/7 beschikbaar. Op deze manier willen we onze patiënten zo lang mogelijk ondersteunen en begeleiden in hun thuissituatie, met de bedoeling om een ziekenhuisopname te vermijden, uw herstel te optimaliseren en uw verpleegproces zo kort mogelijk te houden.